Author Topic: Issue with Atlas Image Settings in New Versions?  (Read 1723 times)

justinISO

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 52
    • View Profile
Issue with Atlas Image Settings in New Versions?
« on: December 30, 2013, 12:21:07 PM »
Is anyone else having this problem with the last two versions of NGUI?

When I create an atlas, the atlas image import settings a different than in previous versions of NGUI and are causing blurry sprites when I build to iPad.

In the new versions of NGUI it is set as follows:
"Texture Type" to Texture
"Max Size" to 4096
"Format" to truecolor.

Previous versions went to advanced mode and argb 32 bit.

If I change to the previous version settings my sprites are no longer blurry.

~Justin

ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,128
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: Issue with Atlas Image Settings in New Versions?
« Reply #1 on: December 30, 2013, 01:36:53 PM »
It has always been like that. Even if you select the older atlases such as SciFi you will see Texture, Clamp, Truecolor. This implies that mip-mapping is enabled, which is what causes the blurring for you, I'm guessing.

Automatic truecolor and ARGB32 is the same thing. Advanced mode lets you turn off generate mip-maps.

justinISO

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: Issue with Atlas Image Settings in New Versions?
« Reply #2 on: December 30, 2013, 01:43:37 PM »
That is interesting, so has Unity changed to default with Mip-mapping enabled? If I change it back to Texture, it is blurry again. Then when I go back to advanced, mip-maps were re-enabled and I have to disable them manually to make it work again.

Not sure if Unity, NGUI, or User issue, but easy to fix if anyone else is seeing the same thing.

~Justin