Author Topic: Can't get past the "Gateway: None Found"  (Read 2618 times)

djray2k

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 4
  • Posts: 74
  • Blockey Hockey!
    • View Profile
    • Walking Talking Grilling Bear Studios
Can't get past the "Gateway: None Found"
« on: August 09, 2013, 09:06:32 PM »
I'm trying the tutorial here: http://www.tasharen.com/?page_id=4537

I'm trying to start up a server with TNServer.exe

I'm getting to this point:


I've tried port forwarding my router. I feel like I'm doing this incorrectly, however.


The only other thing I found that might be a problem is that my router might not support uPnP, but I believe it does.


Any suggestions?


Edit: Typos.

ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,128
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: Can't get past the "Gateway: None Found"
« Reply #1 on: August 09, 2013, 10:12:04 PM »
If it says "none found" it means your gateway doesn't respond to UPnP broadcasts. It likely handles them differently. It's not a big issue, just means TNet is unable to automatically open up the port for you.

Your port forwarding seems to be set up correctly.

djray2k

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 4
  • Posts: 74
  • Blockey Hockey!
    • View Profile
    • Walking Talking Grilling Bear Studios
Re: Can't get past the "Gateway: None Found"
« Reply #2 on: August 09, 2013, 10:36:17 PM »
If it says "none found" it means your gateway doesn't respond to UPnP broadcasts. It likely handles them differently. It's not a big issue, just means TNet is unable to automatically open up the port for you.

Your port forwarding seems to be set up correctly.

Thanks. You're correct, I continued the tutorial and it seems to work like it should.

For the port forwarding, is the IP address correct? I only put .4 because that's what the internal IP address says.

ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,128
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: Can't get past the "Gateway: None Found"
« Reply #3 on: August 09, 2013, 11:23:21 PM »
Yup. That's what it needs.

djray2k

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 4
  • Posts: 74
  • Blockey Hockey!
    • View Profile
    • Walking Talking Grilling Bear Studios
Re: Can't get past the "Gateway: None Found"
« Reply #4 on: August 10, 2013, 12:07:29 AM »
Thanks, you the man!

I have a good feeling I made a good investment in TNet.