Author Topic: UIInput  (Read 59011 times)

ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,154
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #60 on: May 23, 2014, 05:25:53 PM »
Change line 1121 of UIInput.cs from:
  1. if (selected && label.overflowMethod == UILabel.Overflow.ClampContent)
to:
  1. if (selected && label.overflowMethod == UILabel.Overflow.ClampContent && label.maxLineCount == 1)

Tripwire

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 9
  • -Receive: 0
  • Posts: 163
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #61 on: May 27, 2014, 07:11:19 AM »
Hi ArenMook,

Question about the a textfield. I have a textfield setup with multi-line enabled. I've set the TouchScreenKeyboard.hideInput to true. But when inputting text in te textfield it still shows the text input above the keyboard. When I set the max lines to 1 it's not showing the text input above the keyboard but i can't input multi-line texts.
Any idea how to fix this?

maufournier

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #62 on: May 27, 2014, 11:09:06 AM »
Hey ArenMook, I've been trying to set SelectOnTab, but it doesn't show up for me in the inspector. Why can't I see it?

I'm on 3.6.1c

ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,154
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #63 on: May 28, 2014, 07:53:50 AM »
Switch to a non-mobile platform.

maufournier

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #64 on: May 28, 2014, 09:55:45 AM »
Ohhhhh that makes sense =P Thanks!!

Tripwire

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 9
  • -Receive: 0
  • Posts: 163
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #65 on: June 01, 2014, 03:36:54 PM »
Hi ArenMook,

Question about the a textfield. I have a textfield setup with multi-line enabled. I've set the TouchScreenKeyboard.hideInput to true. But when inputting text in te textfield it still shows the text input above the keyboard. When I set the max lines to 1 it's not showing the text input above the keyboard but i can't input multi-line texts.
Any idea how to fix this?

Any idea?

ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,154
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #66 on: June 01, 2014, 06:31:25 PM »
"Hide input" option is specified on the UIInput itself. You don't need to write code to hide it.

Tripwire

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 9
  • -Receive: 0
  • Posts: 163
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #67 on: June 02, 2014, 02:13:14 AM »
"Hide input" option is specified on the UIInput itself. You don't need to write code to hide it.

I know that's the case in the latest version but i'm using 3.5.9f1 which doesn't have the option.

EDIT:
I updated to the latest version. I've set the UIInput keyboard type to HiddenInput. But how do I set the keyboard to HiddenInput and change it to NumberPad? So keyboard type then should be HiddenInput and NumberPad.
« Last Edit: June 02, 2014, 02:35:13 AM by Tripwire »

ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,154
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #68 on: June 02, 2014, 11:47:06 PM »
I'll change it to make it possible for the next version. 3.6.2 only allows you to have the default keyboard type if it's using hidden input.

Timberoth

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #69 on: June 08, 2014, 04:17:03 PM »
Hi ArenMook,

I was wondering if it was possible to have the UIInput set to HiddenInput but also keep around Android's native word suggestion functionality which shows up right above the keyboard. I've attached an image for reference.  We're working on chat functionality and having the word suggestion along with cut/copy/paste functionality would be super useful.

Thanks,
Tim


ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,154
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #70 on: June 09, 2014, 03:41:52 AM »
That would be a question for Unity, I'd say. If you can get it using TouchScreenKeyboard.Open, then sure, you can do the same thing in NGUI as that's what it uses in UIInput.cs.

daybson

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #71 on: July 25, 2014, 01:36:30 PM »
Hi,
I need to make a label show "typing..." when user is typing some text on the UIInput, and show other thing when doesn't. There's some method that provides this status like "typing" to me?

Thanks

ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,154
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #72 on: July 26, 2014, 03:48:18 AM »
Write a script that sets the text in OnSelect(true) to one thing, OnSelect(false) to another.

CADdev

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #73 on: July 31, 2014, 03:25:01 AM »
Hello,

I have the same problem as Tripwire, so I have a text field with:
 - UILabel.maxLines = 0 (multi-line)
 - UIInput with hideInput = true

The problem is that on Android devices the native input field above the keyboard is still shown, even if hideInput = true. Setting maxLines to 1 will hide the native input field.
Is this an NGUI issue or a Unity issue?

Thanks for the reply.

ArenMook

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 337
  • -Receive: 1171
  • Posts: 22,154
  • Toronto, Canada
    • View Profile
Re: UIInput
« Reply #74 on: July 31, 2014, 12:45:05 PM »
If the input is multi-line then you can't hide it. There are some OS/Unity bugs that prevent it from working properly from what I recall.